"Srbija podržava projekat povezivanja zemalja Dunavskog sliva"

Vlada Srbije će pružiti podršku projektu "Evropsko etno selo Tekija sa Muzejom razvoja civilizacije u zemljama Dunavskog sliva"

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 14.11.2018.

19:51

Foto: Thinkstock

To je istakla ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, dodajući i da će formirati Koordinaciono telo sa ciljem efikasnije realizacije tog projekta, saopšeno je iz njenog kabineta.

Ona je u razgovoru sa predsednikom Upravnog odbora tog projekta Slavišom Mrdakovićem istakla da je reč o velikom, multisektorskom projektu koji je važan za dalji razvoj Srbije, kako sa turističkog, tako i sa privrednog, kulturnog i naučnog aspekta.

"Ovaj projekat će biti centar razvoja i razmene znanja, ali i važan turistički centar u kom će svaka od dunavskih zemalja, članica Evropske strategije za Dunavski region i Dunavske komisije, imati priliku da prikaže svoje civilizacijsko nasleđe", kazala je ministarka.

Po njenim rečima, najpre je potrebno da se definišu obaveze svih partnera na projektu, kao i dinamički plan realizacije što će biti definisano Protokolom o saradnji između Vlade Srbije, opštine Kladovo i investitora.

Slaviša Mrdaković je rekao je da će taj projekat doprineti boljem upoznavanju, razumevanju i društvenom razvoju svih naroda regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: