"Problem 50 godina, da su inspektori radili ne bi bio"

Skupština grada Beograda usvojila je izmene Odluke o Gradskoj upravi čime je Grad Beograd preuzeo od opština nadležnost nad građevinskim inspekcijama.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

15:40

Foto: Thinkstock

"Na taj način ćemo biti efikasniji u borbi protiv bespravne gradnje", rekao je Vesić novinarima u Skupštini grada.

Kako je naveo, problem bespravne gradnje u Srbiji postoji sigurno 40, 50 godina unazad i ne može se reći da je sada neko posebno kriv za taj problem.

“Konačno smo doneli propise koji će nam omogućiti da suzbijemo bespravnu gradnju. Jedna od tih mera je prelazak građevinskih inspektora na Grad Beograd”, dodao je Vesić.

Na pitanje novinara koliko će Beograd sada imati građevinskih inspektora Vesić nije mogao da precizira tačan broj, ali je objasnio da Grad neće preuzeti sve inspektore, već će izabrati one koji će raditi taj posao.

“Mi nećemo da uzmemo sve građevinske inspektore sa opština jer biramo koga ćemo da uzmemo s obzirom da bespravne gradnje ne bi bilo da su građevinski inspektori radili svoj posao”, dodao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: