Tehnički po novom u celom Novom Sadu: Cena skoro 5.000 RSD

Cena tehničkog pregleda automobila u pojedinim gradovima Srbije povećena je za dve do tri hiljade dinara, piše novosadski Dnevnik.

Srbija

Izvor: Dnevnik

Sreda, 14.11.2018.

14:52

Tehnički po novom u celom Novom Sadu: Cena skoro 5.000 RSD
Foto: Thinkstock

Kako su za Dnevnik izjavili u nekoliko novosadskih auto-kuća koje se bave registracijom vozila, pa samim tim i tehničkim pregledom, rečeno je da je nova, viša cena, usaglašena na nivou Novog Sada i da ona od ponedeljka, 12. novembra, iznosi 4.800 dinara za automobile.

Novo povećanje cene tehničkog pregleda auto-kuće opravdavaju činjenicom da da su im osiguravajuće kuće smanjile zaradu od prodatih polisa auto-osiguranja sa 20 na pet odsto.

Međutim, u Udruženju potrošača "Efektiva" tvrde da je poskupljenje tehničkog pregleda neopravdano.

"Novo povećanje cene se opravdava smanjivanjem provizije od osiguranja, pa se postavlja pitanje zašto su tehnički pregledi već cenu svojih usluga prvobitno povećali s 1.000 na 3.000 dinara kada je provizija od osiguranja u tom peridu bila ista?", pita se "Efektiva".

Iz udruženja ističu da u Srbiji ima oko 1.700 registrovanih privrednih subjekata koji se bave tehničkim pregledom i registracijom vozila i oko dva miliona registrovanih vozila, što znači da u proseku svaka firma moće registrovati oko 1.176 vozila godišnje ili 98 mesečno.

Narodna banka podseća na to da polisu osiguranja vozači mogu kupiti direktno od društava za osiguranje ili od lica koje obavlja poslove zastupanja u osiguranju ukoliko ta mogućnost ne postoji kod tehničkoh pregleda, pa u tom slučaju ne bi plaćali proviziju servisima koji obavljaju tehnički pregled.

Nove cene tehničkih pregleda usvojile su auto-kuće u Čačku, Užicu, Gornjem Milanovcu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: