Priština prepolovila uvoz robe iz Srbije: Zarada 300.000 EUR

Od početka uvođenja dodatne takse od 10 odsto za robu koja se uvozi iz Srbije i Crne Gore uvoz te robe je prepolovljen, kaže direktor Carine Kosova Bahri Beriša

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 14.11.2018.

13:56

Priština prepolovila uvoz robe iz Srbije: Zarada 300.000 EUR
Foto: Thinkstock

On je dodao i da su po tom osnovu ostvareni prihodi od 300.000 evra.

"U sedmici pre primene odluke o povećanju takse uvezena je roba iz Srbije i BiH za sedam miliona evra, dok je šest dana od primene odluke uvoz prepolovljen, na 3,5 miliona evra. Od takse smo imali prihode od 300.000 evra", kazao je Beriša za Radio Slobodna Evropa.

Vlada Kosova je prošle sedmice donela odluku o uvođenju dodatne takse od 10 odsto za sve proizvode koji se uvoze iz Srbije i BiH. Od te odluke su izuzeti proizvodi međunarodnih brendova koji se izrađuju u Srbiji i BiH.

Protiv te odluke su se izjasnili predstavnici Evropske unije i Srbije, dok je Srpska lista zbog toga prešla u opoziciju i najavila podršku rušenju Vlade Ramuša Haradinaja.

Podsetimo, premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj nije isključio mogućnost dodatnog povećanja poreza na robu iz centralne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: