"Nemci će se angažovati za ukidanje takse na srpske proizvode"

Udruženje nemačkih privrednih komora angažovaće na rešenju problema nastalih usled odluke vlasti Kosova da uvedu dodatnu desetoprocentnu taksu na robu iz Srbije

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

19:51

Foto: Thinkstock

To je izjavio presednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posle sastanka s prvim čovekom Udruženja nemačkih privrednih komora Martinom Vanslebenom, kojem je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić.

"Udruženje nemačkih komora, jedno od najuticajnijih u ;Evrokomori i Martin Vansleben lično, će se angažovati kako bi se ukinula odluka prištinskih vlasti štetna ne samo za srpske proizvođače već i za privredu celog regiona i nemačke investitore koji posluju u Srbiji", rekao je Čadež, a navodi se u saopštenju PKS.

Predsednik PKS je Vanslebenu tom prilikom predao pismo koje je Privredna komora Srbije prošle nedelje uputila Evropskoj komisiji, Sekretarijatu CEFTA, ministrima regiona zaduženim za sprovođenje sporazuma CEFTA i Evrokomorama.Kosovska carinska služba počela je 7. novembra da primenjuje odluku o dodatnom oporezivanju od deset odsto, na uvoz proizvoda iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

Brisel je zatražio hitno objašnjenje odluke kosovske vlade, ocenivši da je takva mera kršenje obaveza Kosova u okviru sporazuma o slobodnoj trgovini CEFTA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: