"Za Srbiju 'sat za javni dug' ne radi; policiji i vojsci 20% više"

Za Srbiju "sat za javni dug" ne radi i Srbija duguje sve manje i manje, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

13:29

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je čestitao penzionerima na penzijama koje su, naglasio je, više nego što su ikada bile.

Vučić je, odgovrajući na pitanja novinara, rekao da postoji čuvena mašina "javni dug sat" koja svim državama otkucava koliko se zadužuju, iz sekunde u sekundu, i da se može videti koliko vam se zemlja zadužuje.

Kako je naglasio, taj sat za Srbiju "ne radi", jer Srbija iz sata uz sat duguje sve manje.

"Veoma sam ponosan na to", poručio je Vučić.

Čestitao je penzionerima koji su dobili penzije više nego što su ikada bile i dodao da će uskoro, od prvog januara, policajci i vojnici imati više od 20 odsto veće plate, nego što su ih imali pre umanjenja 2014. godine.

Dodao je da će biti povećane plate i ostalima u javnom sektoru, nekima devet, 10 do 12 odsto i naglasio da je upravo napredak ekonomije posao kojim se država bavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: