"Koncesija za BG aerodrom po planu, nadamo se metrou"

Ambasador Francuske Frederik Mondoloni izjavio je da što se tiče koncesije za aerodrom "Nikola Tesla" sve ide po planu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2018.

08:58

Foto: Thinkstock

"Sve se odvija prema ugovoru iz marta meseca i zvanično preuzimanje će biti u narednim nedeljama kako je predviđeno ugovorom", naveo je Mondolini za Prvu TV.

Prem anjegovim rečima, veoma je značajan i projekat deponije u Vinči koje će takođe raditi francuska firma.

"Nadamo se da ćemo raditi na metrou", naveo je Mondolini.

Vlada Srbije potpisala je u martu sa francuskom kompanijom "Vansi erports" ugovor o davanju koncesije za beogradski aerodrom "Nikola Tesla" na 25 godina.

Ukupna nominalna vrednost ove transakcije je oko 1,46 milijardi evra, a tu spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

Ugovor o koncesiji na 25 godina obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze.

Vansi aerodromi ponudili su jednokratnu koncesionu naknadu u iznosu od 501 miliona evra. Isplata će se vršiti kroz dividendu i to: Republici Srbiji 417 miliona evra i malim akcionarima 84 miliona evra.

Tokom perioda trajanja koncesije biće plaćana godišnja koncesiona naknada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: