"Bilo bi logično da se TV pretplata poveća na 200 ili 250 RSD"

U Ministarstvu kulture i informisanja očekuju da će javni servisi - RTS i RTV i ove godine iz budžeta dobiti četiri milijarde dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 09.11.2018.

08:09

Foto: Thinkstock

Kako pišu Večernje novosti u izdanju od petka, 3,1 milijarda pripala bi RTS-u, a 900 miliona RTV.

"Ministarstvo kulture i informisanja uputiće Vladi Srbije predlog izmena Zakona o javnim servisima koje će podrazumevati da se RTS i RTV finansiraju iz budžeta naredne dve godine", rečeno je listu u Ministarstvu.

Dodali su da očekuju da će se taj predlog naći već na narednoj sednici Vlade.

Javni servisi se delimično finansiraju i od televizijske pretplate koja iznosi 150 dinara, za šta u Ministarstvu smatraju da je premalo.

"Bilo bi logično da se cena poveća na 200 ili 250 dinara, ali to zavisi od Ministarstva energetike i rudarstva, koje je nadležno da predloge o pretplati upućuje Vladi Srbije, jer se računi plaćaju preko brojila za struju, koja su u nadležnosti EPS-a", naveli su iz Ministartva kulture i informisanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: