Konačno: Kad ćemo tramvajem preko Mosta na Adi

Postavljanje tramvajske pruge preko Mosta na Adi trebalo bi da bude završeno do 4. juna sledeće godine, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.11.2018.

19:43

Konačno: Kad ćemo tramvajem preko Mosta na Adi
Foto: Beoinfo

On je pojasnio da će na taj način tramvajskim saobraćajem biti povezani Banovo brdo, odnosno Čukarica i Rakovica sa Novim Beogradom.

Vrednost radova je skoro dve milijarde dinara, a finansira ih Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova.

Naveo da je veoma važno da se ovaj posao završi u roku, jer od njega zavisi i realizacija drugih planiranih projekata.

Završetkom radova na postavljanju tramvajske pruge preko Mosta na Adi stvoriće se uslovi da od juna sledeće godine počnu radovi na izmeštanju Starog savskog mosta i izgradnja novog i Most na Adi će biti skoro potpuno u funkciji, rekao je Vesić.

Da bi bio potpuno u funkciji neophodno je da se, između ostalog, završe i pristupne saobraćajnice iz Bulevara patrijarha Pavla, rekao je Vesić i podsetio da se trenutno izvode radovi na izmeštanju korita Topčiderske reke, što je neophodno kako bi Bulevar patrijarha Pavla bio proširen.

"Od sledeće godine ćemo raditi i same pristupne saobraćajnice iz Bulevara Patrijarha Pavla tako da oni koji silaze sa Mosta na Adi i idu prema Rakovici više neće imati ovaj privremeni silazak već će koristiti pravi silazak koji će omogućiti da se Rakovica,
a kasnije i Vidikovac, spoje sa Mostom na Adi, odnosno sa Novim Beogradom", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: