Isplata zaostalih plata: Za radnike 70 mil RSD

Veće grada Niša odobrilo je isplatu 70 miliona dinara iz gradske kase za povećanje osnivačkog kapitala Javno komunalnog preduzeća "Gorica".

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.11.2018.

17:06

Isplata zaostalih plata: Za radnike 70 mil RSD
Foto: Thinkstock

Zapravo će tim parama biti isplaćeni zaostali dugovi prema radnicima koji su tužili tu firmu, a njih je 224.

Radnici niškog pogrebnog preduzeća tužili su sopstvenu firmu uglavnom zbog neisplaćivanja ugovorenih zarada, ali i za neisplaćivanje prevoza i kamata na zaostale dugove.

Sekretar sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj Hranislav Đorđević rekao je da će izdvajanjem para iz budžeta grada biti izbegnuti dalji sudski troškovi i troškovi izvršitelja.

On je podsetio da je "Gorica" nedavno potpisala sporazum sa Osnovnim i Višim sudom u Nišu o medijaciji u sudskim sporovima sa radnicima, tako da će sporovi na taj način biti okončani.

"Ovim parama biće izmiren dug prema radnicima tako da se nadamo da više neće biti sudskih sporova", kazao je Đorđević.

Zaposleni u Javno komunalnom preduzeću "Gorica" su u prethodne dve godine u više navrata protestovali zbog neisplaćivanja plata i nadoknade za prevoz.

Najradikalniji protest niški pogrebnici imali su u proleće 2016. godine kada su skoro dve nedelje spavali u grobljanskoj kapeli jer im je u to vreme preduzeće dugovalo devet plata.

Prema podacima Sekretarijata za finansije iz gradske kase je 2016. godine kao pomoć "Gorici" uplaćeno bezmalo 300 miliona dinara, a prošle godine 40 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: