Završen plan srpsko-kineske zone, posao za 2.300

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je završen nacrt Master plana za izgradnju kinesko-srpske slobodne zone u Smederevu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2018.

12:43

Završen plan srpsko-kineske zone, posao za 2.300
Foto: Thinkstock

Master plan bi do kraja godine trebalo da bude usvojen u smederevskoj skupštini, kako bi njena izgradnja počela 2019. godine.

Brnabić je istakla da bi zona trebalo da bude završena do 2022. godine, ali da će već prva faza doneti 2.300 novih radnih mesta.

"Ogromna je zona. Treba da je završimo do 2022. godine ali u prvoj fazi te kinesko-srpske slobodne zone - to je 2.300 radnih mesta", rekla je Brnabić u Kovinu gde je otvorila obilaznicu oko Bvaništa.

Upravo će radna mesta u toj novoj zoni biti važna i za žitelje Kovina, podvukla je Brnabić.

Ona je podsetila da je vlada, nakon dolaska HBIS-a u Železaru Smederevo, nastavila razgovore sa kineskim partnerima, a Ministarstvo privrede potpisalo sporazum o saradnji za izgradnju kinesko - srpske slobodne zone u Smederevu.

"Nastavljamo da radimo svi zajedno, da izgradimo Srbiju, da je podignemo na noge i nastavimo putem kojim idemo", rekla je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: