NBG dobija ogromnu saobraćajnicu: Nova veza od Blokova do Ušća

Zbog izgradnje novog mosta preko Save, na mestu Starog, "tramvajskog", u planu je i izgradnja pristupnih saobraćajnica sa novobeogradske strane.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Thinkstock, ilustracija
Foto: Thinkstock, ilustracija

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za tehničku dokumentaciju za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnica i javnih površina sa infrastrukturom na području priobalja reke Save u granicama projekta Beograd na vodi - Novi Beograd, pišu Večernje novosti.

Na raskrsnici Zemunskog puta, kojim sada saobraćaju tramvaji kada siđu sa Starog savskog mosta i Ulice Vladimira Popovića u planu je izgradnja kružnog toka. Odavde će se graditi krak koji će voditi ka Ušću, odnosno ka Bulevaru Mihajla Pupina. Drugi krak napraviće se do Bulevara Zorana Đinđića, koji će biti praktično produžen skoro do savske obale.

Novom ulicom biće spojeni i Ulica Vladimira Popovića sa Ulicom Milentija Popovića, odnosno Bulevar Zorana Đinđića biće produžen za 435 metara. Ovakvo saobraćajno rešenje biće direktna veza centralnih delova Novog Beograda sa novim savskim mostom. U planu je i rekonstrukcija dvokolosečne tramvajske pruge u dužini od 500 metara.

Objektima koji se nalaze na trasi buduće saobraćajnice sledi rušenje.

strana 1 od 274 idi na stranu