Teške reči: Kako građani da se voze - Car Go ili taksi? VIDEO

Borba za putnicima na ulicama u Beogradu se nastavlja. Gde smo sada? Ko radi po zakonu, a ko "dere“ klijente?

Srbija

Izvor: B92

Subota, 03.11.2018.

10:45

Teške reči: Kako građani da se voze - Car Go ili taksi? VIDEO
Screenshot/Prva

O tome da li Car Go radi mimo zakona, i sa kojim pritiscima se sada suočavaju govorili su gosti Jutarnjeg programa TV Prva direktor Car Go Vuk Guberinić i predsednik Udruženja taksista Aleksandar Bjelić.

Međutim, i ovaj put je dosta toga ostalo nedorečeno, samim tim što je atmosfera u studiu bila na ivici incidenta.

Ko ima pravo, da li građani treba da koriste usluge Car Go ili taksija, procenite sami:
"Nastavićemo da radimo po aktulenom zakonu, kakav god da je izglasan, naći ćemo načina da se prilagodimo“, rekao je Guberinić.

On kaže da još nisu dobili odgvoro gde je registrovan Yandex i ističe da za razliku od njih, Car Go plaća porez u ovoj državi.

"Mi ćemo dati odgovor gde je registrovan Yandex. To je ruska firma, registrovana u Amsterdamu. Dakle, pare građana Srbije idu van Srbije. Mi nakon vožnje nikakav račun nismo dobili, tako da nije registrovan ovde, već u Amsterdamu - istakao je Guberinić.

"Ako treba mi da registrujemo, kažite nam gde“, kaže Vuk.

"Naravno da i mi to znamo, svi pratimo. Yandex, kao ni Car go nije registrovan za previz putnika, i on ima ugovore sa udruženjima. Kda naplate vožnju, novac ide u banku s kojom imaju ugovor“, kaže Bjelić.

"Ne kukate vi za 300 porodica, nego za Vaših 20 odsto dobiti od vožnje", naveo je Bjelić i istakao da u Car.Go prevoze kriminalci, narko dileri.

"To je sramota što pričate, znamo i da ljudi među taksistima imaju godine robije", odgovorio je na to direktor Car Go.

Kompanija Car Go objavil aj epre nekoliko dana da će nastaviti da radi i nakon usvajanja predloženih izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Prethodno je direktor kompanije Vuk Guberinić za B92.net istakao da ukoliko se usvoje predložene izmene Zakona, Car Go će morati da se ugasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: