Umesto fabrike "Minel" niče šoping mol, stanovi i lokali

Izraelski investitor "Big CEE” osvojio je i treću lokaciju u Beogradu, na kojoj će zidati trgovinski centar, lokale i stambene zgrade.

Izvor: Politika
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Ta kompanija od 2007. posluje u Srbiji i deo je "Big fešn centersa” pod čijom je kapom više od 50 maloprodajnih centara u Izraelu i SAD. U svom vlasništvu u prestonici već ima lane otvoren šoping mol "Big fešn” na Karaburmi, a prošle godine postavila je kamen temeljac i za potrošački hram na Ibarskom putu na Vidikovcu.

Tik pored tržnog centra u Višnjičkoj ulici na mestu fabričkih postrojenja "Minel kotlogradnje” koji se danima ruše planiran je kompleks od ukupno 180.866 kvadratnih metara, sa brojnim stanovima i kancelarijama, depandansima za decu do sedam godina i 1.836 parking mesta.

Objekti od kojih nijedan ne bi trebalo da bude viši od osam spratova biće podizani u 15 faza, od kojih bi prva trebalo da počne sledeće godine. Urbanistički projekat za plac od pet hektara između Višnjičke, Uralske, Diljske i Stevana Hristića dobio je zeleno svetlo gradske Komisije za planove.

Investitor "Minel kotlogradnja ril estejt” čiji je jedan od vodećih ljudi prema podacima Agencije za privredne registre Robert Jahav, generalni direktor kompanije "Big CEE”, kako piše Politika podneo je zahtev za lokacijske uslove koji prethode izdavanju građevinske dozvole.

Vesti

strana 1 od 274 idi na stranu