Projekat dve države - novi auto-put iz Srbije

Projekat izgradnje auto-puta Pančevo-Temišvar ima političku podršku i Rumunije i Srbije, izjavila je u Varni rumunska premijerka Vjorika Dančila.

Srbija

Izvor: Tanjug, Prva

Petak, 02.11.2018.

18:27

Projekat dve države - novi auto-put iz Srbije
(Foto: Thinkstock)

Ona je istakla da bi taj projekat mogao da se sprovede u bliskoj budućnosti.

"U tehničkom smislu, već smo utvrdili kalendar za potvrdu tog projekta i izradu studije o izvodljivosti", rekla je Dančila na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, bugarskim premijerom Bojkom Borisovim, grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom i premijerom Izraela Benjaminom Netanijahom.

Uz to, Dančila je istakla da je trgovinska razmena između Rumunije i Srbije beležila konstatan rast proteklih godina.

"Odlični bilateralni odnosi koje imamo sa Srbijom - uskoro ćemo, 2019, obeležiti 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa - najbolje se odražavaju na nivou trgovinske razmene, koja je proteklih godina konstantno bila u porastu", rekla je ona.

Takođe, izrazila je uverenje da će se taj uzlazni trend održati, s obzirom na potencijale koje pružaju obe ekonomije.

"Sa optimizmom čekamo 2021. godinu, kada će Temišvar i Novi Sad biti evropske prestonice kulture, što će nam pružiti priliku da promovišemo neke zajedničke projekte", zaključila je rumunska premijerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: