Popović: Srbija želi da primeni francuski model

Beograd -- Srbija želi da primeni uspešan francuski model digitalizacije industrije, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je u razgovoru sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem, istakao da je ovaj model Francusku učinio jednom od vodećih evropskih ekonomija.

"Francuski tehnološki model i inovaciona politika koju sprovodi francuska država, predstavljaju inspiraciju kako treba da gradimo inovacioni ekosistem u Srbiji. Želimo da gradimo inovacionu infrastrukturu i da jačamo veze između korporacija, industrije i startapova na način kako to radi Francuska", rekao je Popović.

Ministar je istakao da se nedavno vratio iz posete Francuskoj gde je imao prilike da se uveri u dostignuća francuskih korporacija i startap kompanija u pogledu razvoja inovacija i digitalizacije u poljoprivredi.

"To je sektor u kojem imamo veliki potencijal za saradnju i rast, jer je Srbija, prema oceni naših međunarodnih partnera, jedna od vodećih država u Evropi kada je u pitanju razvoj inovacija i upotreba digitalnih tehnologija u poljoprivredi“, istakao je on.

Popović i Mondoloni su izrazili uverenje da će poseta Srbiji francuskog predsednika Emanuela Makrona, najavljena za decembar, kao i digitalni forum koji će biti organizovan u okviru te posete, značajno doprineti unapređenju ekonomskih odnosa Srbije i Francuske. saopšteno je iz Popovićevog kabineta.

strana 1 od 263 idi na stranu