17 meseci posle - opet radovi na Slaviji FOTO

Uređenje platoa na Slaviji polako se privodi kraju, iako rekonstrukcija koja traje skoro 17 meseci još uvek nije završena.

Izvor: Beobuild
Podeli
Foto: Beobuild
Foto: Beobuild

Do velikog probijanja rokova došlo je zbog loše izvedenih radova koji su zbog veličine štete zahtevali obimnu sanaciju, piše portal Beobuild.

Novoizgrađeni plato potpuno je propao i pre otvaranja, tako da su rokovi pomerani više puta, a ni naknadna produženja nisu ispoštovana. Zbog fokusa javnosti završetak je objavljen tokom septembra, ali su radovi nastavljeni i nakon toga.

Tu ipak nije kraj radovima na Slaviji, pošto je preostalo da se uredi prostor koji je nastao ispod izdignute betonske ploče platoa. Ovaj prostor namenjen je javnoj nameni, a prema idejnom rešenju planirana je izgradnja punkta Turističke organizacije Beograda i nedostajućeg javnog toaleta na Slaviji.

Foto: Beobuild
Foto: Beobuild

Plato čini prostor oivičen ulicama kralja Milana, Nemanjinom, kralja Milutina i Trgom Slavija, kao deo jedinstvene celine sa trgom Slavija. Konstrukcija platoa je delimično izdignuta ploča amfiteatarnog tipa, koja zbog pada terena formira i novi prostor ispod ploče. Radovi na prostorijama ispod ploče nisu obuhvaćeni tokom izgradnje platoa, već su predmet posebne javne nabavke koja je raspisana prošle nedelje. Na samom uglu Nemanjine ulice i Ulice kralja Milutina nalaziće se predstavništvo TOB-a, u otvorenom prostoru ukupne površine 180 m2. Ka ulici objekat će imati transparentnu staklenu fasadu, manji deo će biti ozidan, a kao estetski dodatak planirani su ukrasni elementi i spoljne pregrade od perforiranog lima. Predviđeno je i dekorativno osvetljenje perforiranih limenih panela sa ambijentalnim linijskim svetlom.

strana 1 od 263 idi na stranu