Car Go nastavlja da radi: Građani će da odluče...

Kompanija Car Go nastaviće da radi i nakon usvajanja predloženih izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.10.2018.

17:17

Car Go nastavlja da radi: Građani će da odluče...
Foto: Thinkstock

Prethodno je direktor kompanije Vuk Guberinić za B92.net istakao da ukoliko se usvoje predložene izmene Zakona, Car Go će morati da se ugasi.

Kako se navodi u saopštenju ove kompanije, Car Go veruje da su građani ti koji donose konačnu odluku o tome koju uslugu prevoza će koristiti.

"Verujemo da građani treba da odluče šta će dalje biti sa Car Go aplikacijom i Car Go partnerima vozačima", dodaju oni.

Naveli su i da neće odustati od cilja, a to je da građanima Beograda pružaju povoljnu i bezbednu uslugu prevoza.

"Car Go svakako neće štrajkovati, blokirati ulice i maltretirati građane Beograda. Od građana tražimo samo podršku jer znamo da su oni ti koji treba da donesu konačnu odluku", dodali su oni.

U saopštenju se ipak ne navodi na koji način ova kompanija planira da nastavi svoje poslovanje i da li bi u budućnosti bila moguća saradnja sa taksistima.

Podsetimo, direktor kompanije Vuk Guberinić, gostujući u Jutru na Prvoj, da se po novim zakonskim rešenjima zabranuje rad bilo kome ko nije licencirani taksi prevoz.

"Ne postoji licenca za limo prevoz a to su ljudi koji rade sa nama. Mi smo pred gašenjem. Do sada smo radili po zakonu i tražimo da nam se stvore uslovi da se prijavimo za neke licence, naši partneri više neće moći da voze", naveo je Guberinić.

Predsednik Saveza udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić je na to odgovorio da je Car Go do sada radio tako što je pronašao rupu u zakonu, da možete da iznajmite vozilo sa vozačom. To nije po zakonu i imate anarhiju koja se dešava u limo servisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: