Zrenjaninci je čekali decenijama - obilaznica od 350 mil RSD

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da su počeli radovi na završetku obilaznice oko Zrenjanina i mosta preko Begeja.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2018.

17:56

Zrenjaninci je čekali decenijama - obilaznica od 350 mil RSD
(Foto: Thinkstock)

Mihajlovićeva, koja je danas posetila Zrenjanin i s gradonačelnikom i gradskim rukovodstvom razgovarala o infrastrukturnim projektima u tom gradu, rekla je da će 3,7 kilometara puta biti završeno sledećeg septembra, kao i da kreće priprema projektno-tehničke dokumentacije za preostalih 3,7 kilometara.

"Danas počinju radovi na završetku obilaznice i gradnje mosta preko Begeja. U pitanju je projekat na koji se decenijama čekalo, ali tu nećemo stati. Sledeće godine krenuće gradnja preostale deonice i za dve godine obilaznica će biti gotova", izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da će završetkom obilaznice, čija je vrednost radova 350 miliona dinara plus PDV, teški teretni saobraćaj biti izmešten iz grada.

Na sastanku s gradonačelnikom i njegovim timom bilo je reči i o drugim infrastrukturnim projektima - izgradnji brze saobraćajnice Beograd-Zrenjanin, završetku pruge Pančevo - Orlovat - Novi Sad, kao i o osposobljavanju aerodroma Ečka.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zahvalio je potpredsednici Mihajlović i Ministarstvu na podršci, istakavši da je ovaj grad razvojem infrastrukture postao pogodno mesto za investicije, čemu u prilog govori i činjenica da je prošle godine otvoreno više od 3.000 radnih mesta, a do kraja ove očekuje se 1.600 novih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: