Evo kad ćemo auto-putem od BG do Preljine: "Neki su se samo slikali"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će u 2019. početi izgradnja deonice auto-puta Novi Beograd-Surčin.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2018.

18:40

Evo kad ćemo auto-putem od BG do Preljine:
(Foto: Thinkstock)

Najavila je i da 1. marta počinju radovi na deonici auto-puta na Koridoru 11 od Preljine do Požege.

"Deonicu Sučin-Obrenovac završavamo do kraja 2020. godine, odnosno početkom 2021, a sledeće godine počinjemo gradnju još jedne deonice, Novi Beograd-Surčin, u dužini od devet kilometara", kazala je tokom rasprave u Skupštini Srbije o predlozima 10 zakona čiji je predlagač Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministarka je navela da će do kraja ove godine biti pušten u saobraćaj auto-put od Obrenovca do Preljine, a da već od 1. marta 2019. počinje izgradnja sledeće deonice na auto-putu koji će povezati Srbiju sa Crnom Gorom, od Preljine do Požege.

"Nije bilo jednostavno ugovoriti sve to, započeti radove, završiti sve projekte i eksproprijaciju. Ovi projekti i te kako će značiti za privredni razvoj tog dela Srbije", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da se mnogo ulaže u puteve, i to ne samo u auto-puteve, već i u nekategorisane.

"Neki prethodni ministri su se slikali po nekoliko puta na istoj deonici, a ništa od toga nije bilo. Mi auto-puteve završavamo, ali ne samo njih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: