"Pod posebnim uslovima beneficije da započnu posao"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je u završnoj fazi izrada Zakona o socijalnom preduzetništvu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.10.2018.

14:53

Thinkstock

prema kojem će i punoletne osobe bez roditeljskog staranja imati pravo da dobiju novac od države kako bi započeli sopstveni posao.

Na pitanje novinara da li država ima socijalni program za decu bez roditeljskog staranja koja su napunila 18 godina, Đorđević je rekao da će Zakonom o socijalnom preduzetništvu biti obuhvaćena i ta kategorija stanovništva.

''Oni će pod posebnim uslovima dobijati određene beneficije da započnu posao, ukoliko ga ne nađu na drugoj strani'', rekao je Đorđević novinarima u Vladi Srbije.

Dodao je da Srbija brine i o deci migrantima kojima je, kaže, obezbedila da u smeštaju budu odvojeni od odraslih i pružila mogućnost da se školuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: