"Jača interes finskih kompanija da ulažu u Srbiju"

Treba raditi na jačanju trgovinske razmene sa Finskom, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 19.10.2018.

11:51

(Foto: Thinkstock)

Vučić je u razgovoru sa stalnim državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Finske Matijem Antonenom istakao da je neophodno raditi na jačanju trgovinske razmene i privlačenju finskih kompanija.

On je naglasio da je u Srbiji došlo do promene poslovne klime i da je povećanje broja stranih kompanija dokaz da je Srbija na dobrom putu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Vučić je zahvalio Finskoj na kontinuiranoj podršci Srbiji na evropskom putu, kao i ekspertskoj pomoći koju ova država pruža u procesu reformi u oblasti vladavine prava, zaštite životne sredine, kao i spremnosti da prenese svoja iskustva u domenu poboljšanja poslovne klime.

Antonen je istakao da trgovinski sporazumi, koje Srbija ima sa državama Evropske unije, kao i sa Rusijom, Turskom i drugim zemljama, predstavlja dobru polaznu osnovu za jačanje interesa finskih kompanija da ulažu u Srbiju, jer se na taj način otvara i veće tržište.

Finski zvaničnik pozdravio je reformske procese u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: