Platforma iz Srbije beleži rast od 400%, na reklame troše - 0 RSD

Platforma za praćenje utrošenog vremena u radu timova koja je proizvedena u Srbiji, uspela je da se probije u svet i sada beleži rast od 400%.

Srbija

Izvor: B92, Vesna Bjeliæ

Petak, 19.10.2018.

11:11

Platforma iz Srbije beleži rast od 400%, na reklame troše - 0 RSD
(Foto: Thinkstock)

Novosadski Clockify tako svake nedelje ima sve veći broj registracija, a direktor kompanije Nenad Milanović za B92.net objašnjava da je takav uspeh rezultat pre svega kvaliteta u odnosu na cenu.

- Clockify je stigao do 160.000 aktivnih korisnika, što je rast od 400 odsto u trećem kvartalu u odnosu na drugi. S obzirom na to da je domaći alat za time tracking u pitanju, možete li našim čitaocima objasniti o kakvom servisu je reč?

Clockify je najbrže rastuća platforma za praćenje utrošenog vremena u radu timova. Na jednostavan način omogućava praćenje produktivnosti, prisustva, naplativih sati i ostvarene zarade. Clockify je 100% proizveden u Srbiji i svi ljudi koji učestvuju u razvoju su u Novom Sadu. - Šta je to uticalo na tako snažan rast?

Ništa drugo do kvalitet koji pružamo u odnosu na cenu. Na internetu trenutno ne postoji ništa što može da konkuriše odnosu cene i kvaliteta koji poseduje Clockify. Obzirom da trošimo nula dinara na reklame, nema drugog logičnog objašnjenja. Postojeći korisnici preporučuju novim korisnicima i to je u trećem kvartalu ove godine poprimilo viralne razmere zbog čega smo izuzetno srećni.

- Šta domaći korisnici mogu da dobiju? Da li ima nekih povoljnosti?

Sve firme iz Srbije dobijaju 50% popust na self-hosted rešenja. Cloud verzija je besplatna i mnoge naše firme su već prešle na Clockify. - Kako komentarišete tvrdnje da ste oborili cene konkurenciji?

Konkurenti su primetili da korisnici prelaze na Clockify cloud i počeli su da režu cene. Videli smo to nekoliko puta ove godine. Ono što je zanimljivo jeste da su potpuno nespremni da odgovore na naša korporativna rešenja.

- Kako se onda vi finansirate, koji su izvori prihoda?

Projektovani prihodi od korporativnih rešenja za narednih 12 meseci prelaze dva miliona evra. Zbog te činjenice smo predmet ogromnog interesovanja investitora iz Kalifornije koji trenutnu vrednost naše kompanije procenjuju na 25 miliona dolara. - U intervjuu baš za B92, pre nekoliko meseci ste rekli da, otkako ste lansirali Clockify, radite oko 90 sati nedeljno, da li se nešto promenilo?

U tom pogledu se ništa nije promenilo ali količina energije koju ceo tim ima zbog uspeha koje beležimo raste iz nedelje u nedelju. Svi smo uzbuđeni jer se nismo nadali da će sve tako brzo da raste i da se razvija. Potencijal interneta kao tržišta je neverovatan i drago nam je što smo uspeli da se probijemo iz Srbije, sa sopstvenim kapitalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: