"Gradili smo zajedno Pupinov most, sad Preljina - Požega"

Očekuje nas početak radova na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege, kao i Fruškogorskog koridora, najavila je resorna ministarka.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.10.2018.

11:26

(Foto: Thinkstock)

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa Lu Šanom, predsednikom Upravnog odbora kineske kompanije CRBC, o novim projektima sa ovom kompanijom, uključujući izgradnju auto-puta Preljina-Požega i Fruškogorskog koridora i rekonstrukciju pruge Beograd-Niš.

"Kompanija CRBC je jedan od naših najvažnijih partnera, zajedno smo izgradili most Zemun-Borča, u toku je modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, gradimo zajedno deonicu Koridora 11 od Surčina do Obrenovca. Očekuje nas i početak radova na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege, kao i Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma", izjavila je Mihajlovićeva.

Ministarka je, na sastanku kojem je prisustvovao i ambasador NR Kine Li Mančang, rekla da je za Vladu Srbije veoma važno da se što pre zaključi ugovor o finansiranju za deonicu Preljina-Požega, na kojoj je početak radova planiran u martu 2019.

U saopštenju iz kabineta Mihajlovićeve navodi se da je razmatrana i saradnja na osnovu memoranduma o saradnji koji je potpisan sa kompanijom CRBC u julu u Sofiji, o rekonstrukciji pruge Beograd-Niš.

Lu Šan je zahvalio potpredsednici Vlade na dobroj saradnji.

On je naveo da je kineski ministar transporta Li Sjaopeng, koji je boravio u Beogradu u okviru Trećeg samita ministara transporta Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, obišao gradilište mosta preko Save na deonici Surčin-Obrenovac i pohvalio dobru saradnju kineskih izvođača sa srpskom stranom.

Po završetku sastanka, Mihajlovićeva i Lu Šan potpisali su, u prisustvu ambasadora NR Kine u Srbiji Li Mančanga, Aneks Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje Fruškogorskog koridora, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

6 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: