"Srbija je postala mesto na kojem želite da investirate"

Austrija trenutno jedan od najvećih privrednih partnera naše zemlje, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.10.2018.

18:53

Foto: Thinkstock

Kako je rekao na Srpsko-austrijskom poslovnom forumu "Smart Traffic" koji je počeo u Beogradu, Srbija je postala mesto na kojem želite da investirate.

"U našem interesu je da se trend investicija nastavi i da dobijmo još više visoko-tehnoloških ulaganja", izjavio je Čadež u uvodnom obraćanju.

Za PKS je, kako je naveo, Privredna komora Austrije ne samo važan partner, veh i uzor i podrška za celokupnu modernizaciju svih segmenata PKS.

Potpredsednik Privredne komore Austrije Ricard Šenc je izjavio da je robna razmena između naše dve zemlje dostigla prošle godine rekordnu vrednost od 1,2 milijarde evra, ali da to nije dovoljno, jer "itekako imamo prostora da ona raste".

U tekućoj godini, kako je naveo, zabeležen je pozitivan trend što se tiče izjednačenja odnosa, jer postoji stabilan izvoz i Austrije u Srbiju i obrnuto, što je, kako je ocenio, dobro za obe strane.

"Ni mi ne želimo jednosmernu ulicu, veh izbalansirane odnose", naglasio je on.

Forum, u organiziciji Privredne komore Srbije i Trgovinskog odeljenja Ambasade Austrije u Beogradu - Advantage Austria, okupiće 23 austrijske i isto toliko srpskih kompanija.

Na skupu će biti tri panela o železničkoj i saobraćajnoj infrastrukturi u Srbiji, na kojima će govoriti predstavnici Železnica Srbije, Železnica Autrije, Evropske investicione banke, JP Putevi Srbije, Koridori Srbije i kompanije Strabag Srbija.

Oni će, takođe, govoriti o tenderima i mogućnostima finansiranja infrastrukturnih projekata, uz učešće prestavnika Instituta CIP, austrijske železnice, Svetske banke i Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda.

Osim toga, biće predstavljeni najbolji primeri iz prakse - austrijski "know how" i inovacije "at its best" od strane predstavnika Tehničkog univerziteta u Gracu - kao i predstavljanje kompanija Plašer & Theurer, Voestalpine i Frausćer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: