Vučić: Nismo poštovali zanatlije, mislili samo menadžer može da uspe

Predsednik Aleksandar Vučič rekao je da postignuti rezultati omogućavaju da se povećaju plate i penzije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2018.

13:42

Vučić: Nismo poštovali zanatlije, mislili samo menadžer može da uspe
(Foto: Thinkstock)

Kako je rekao, to povećanje biće u rasponu od sedam do 12 odsto.

Dodao je da smo mi siromašna zemlja, da je to nedovoljno, ali da su te cifre nezamislive za razvijene evropske zemlje. Ukazao je da sve više najmoćnijih kompanija radi kod nas, zapošljava visoko stručne kadrove koji neće ići napolje u druge evropske zemlje.

Rekao je i da će se zapošljavati i druga radna snaga na koju se nije obraćala pažnja i koja je deficitarna, kroz dualno obrazovanje koje radimo sa Austrijom, Švajcarskom i Nemačkom, te ćemo imati preko potrebnih zanatlija.

"Zato stvari isu polako nabolje, ali svakako nabolje i hvala što nam pomažu naši prijatelji iz Austrije. Svakako Srbija, ako postane član EU, neće biti najsiromašnija zemlja, a gledaćemo da ne bude velika razlika između nas i mnogih drugih", poručio je Vučić.

"Fale nam na auto-putu varioci i tesari, dolaze Albanci i radnici iz Makedonije da rade. Naši su svuda u svetu, nismo poštovali zanatlije dovoljno, zato su otišli, mislilili smo samo da menadžer može da uspe“, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: