Srbija se popela za pet mesta - šta građani imaju od toga?

Srbija je napredovala pet mesta na rang-listi Indeksa globalne konkurentnosti WEF, na pitanje šta građani imaju od toga predsednik Srbije kaže:

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2018.

12:21

Srbija se popela za pet mesta - šta građani imaju od toga?
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

"Videće to građani kroz veći broj investitora koji budu dolazili, po većem BDP-u, većim ulaganjima“, rekao je Aleksandar Vučić odgovarajući na novinarska pitanja na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Austrije.

"Očigledno, moraćemo još mnogo toga da uradimo u inovatnim tehnologijama, tu su nam slabiji rezultati, ali u drugim oblastima su nam dobri rezultati“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, uveren je da ćemo i dalje napredovati na toj listi i da smo na boljoj poziciji od svih država bivše Jugoslavije, osim Slovenije, koja je ispred.

"Nije bilo lako to postići, bilo je potrebno mnogo reformi, a važnost ovoga će građani videti kroz veći broj investitora, jer oni gledaju na kojoj ste poziciji na listi, zatim po većem BDP-u, moći ćemo više da investiramo, po većem životnom standardu...“, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: