"Srbija ima najveći broj projekata u okviru Kina plus 16"

Srbija ima najviše projekata u okviru mehanizma saradnje Kine plus 16 zemalja centralne i istočne Evrope

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

19:50

Foto: Thinkstock

Srbija ima najviše projekata zahvaljujući snažnim prijateljskim odnosima predsednika Vučića i predsednika Kine Si Đininga, izjavio je ministar energetike i nacionalni koordinator za saradnju Kine i CIE Aleksandar Antić.

Antić je na otvaranju samita ministara transporta Kine plus 16 CIEZ i trećeg foruma gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u tom mehanizmu saradnje, koji je otvoren u prisustvu predsednika Srbije Vučića, rekao da je taj format saradnje veoma značajan za Srbiju.

"Već sedam godina taj format je svake godine sve snažniji i ima sve više načina kojima zemlje regiona ostvaruju saradnju sa Kinom, na dobrobit svih naših građana. Ponosni smo na sve što je do sada urađeno", rekao je ministar.

Ističe da treba da budemo zahvalni Kini i predsedniku Siju, koji je otvorio mogićnost tog oblika saradnje na bilateralnoj i multilateralnoj osnovu, ali i doprineo da sve zemlje u regionu mogu više da sarađuju i imaju više projekata.

Rekao je i da je posebno značajna za region globalna inicijativa Kine Put svile.

"Srbija treba da bude ponosna pošto imamo jednu od najznačajnijih uloga, kao posledica snažnih partnerskih i prijateljskih odnosa Vučića i Sija. Srbija ima najveći broj projekata u oblasti infrastrukture i energetike. Tako planiramo i da nastavimo, to je jedan od naših prioriteta", naglasio je Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: