Prvi izbor za najbolji news portal, među njima i B92.net

Media daily, prvi regionalni i jedini specijalizovani portal za medije sprovešće prvi put izbor najboljeg među 30 najčitanijih regionalnih portala.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

14:00

Prvi izbor za najbolji news portal, među njima i B92.net

Glasanje će trajati ceo novembar a izbor se pravi između 30 najčitanijh news portala na području Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, među kojima je i sajt B92.net.

U obrazloženju izbora se navodi da su news portali u poslednjih pet godina postali prvo i glavno mesto na kojem se građani informišu o dnevnim događajima i kao takvi postižu veliki uticaj u društvu i na medijskoj sceni. Takođe, beleže milionske posete i stalne korisnike u svim dobnim i starosnim strukturama.

Uticajni online news portali razlikuju se po načinu i stilu izveštavanja, grafičkom dizajnu i profesionalizmu i to vredi vrednovati i kategorizovati kako bi bolji bili još bolji, a oni drugi se potrudili da dostignu najbolje.

Ovaj izbor postatće tradicionalan i odlična je prilika za transgraničnu saradnju jer je reč o tržištu od 20 i više miliouna stanovnika.

Kako i kada će biti sproveden izbor najboljeg među najčitanijim portalima?

Svakoj državi pripada broj portala srazmeran broju stanovnika pa je određeno da Srbija ima deset predstavnika, Hrvatska sedam, Bosna i Hercegovina šest, Slovenija i Makedonija imaju po tri predstavnika i Crna Gora ima jednog predstavnika.

Na portalu www.mediadaily.biz čitaoci tih 30 portala moći će da glasaju za svoj omiljen portal i to će im doneti maksimalno 50% bodova dok drugih 50% bodova daje žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka. Glasanje i ceo izbor počinje 01.11. i traje do 30.11.2018. Pobednik će biti proglašen 9. decembra i to će biti onaj sajt koji bude imao najviše glasova žirija i publike. Prva tri portala dobijaju nagradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: