Skočila cena gasa: "Nek se građani nadaju i poskupljenju"

Grejna sezona u Čačku počela je 15. oktobra, sa manjim kvarovima na mreži, koji će se sanirati u toku današnjeg dana.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

12:30

Skočila cena gasa:
(Foto: Thinkstock)

To je za Glas zapadne Srbije rekao direktor Tehničkog sektora JKP "Čačak” Miljan Štrbac.

"Još se ne greju zgrade u Nemanjinoj 47 i 49 i zgrada u Bulevaru Vuka Karadžića 80, jer na priključnim toplovodima imamo curenja što ćemo otkloniti u toku dana. Takođe, za malu kotlarnicu u Ulici 10 čekamo da stigne rezervna automatika”, kazao je Štrbac.

Gradska toplana kreće sa radom u 5:00 časova, dok ostale počinju u 6:00, i sve do 10:00 ili 11:00 časova. Prema rečima tehničkog direktora, i popodne će se grejati stanovi ako spoljna temperatura bude niža od 12 stepeni.

Sve kotlarnice JKP "Čačak” rade na gas, a ovo preduzeće je izmirilo sve svoje obaveze prema Srbijagasu tako da neće imati problema sa isporukom.

"Jedina stvar koja je bitna za građane je da je ovaj energent poskupeo, tako da se mogu nadati povećanju cene grejanja. Takođe u slučaju nestanka gasa, imamo na stanju rezervno gorivo, mazut, u Gradskoj toplani i `Prosveti`, za pet do sedam dana upotrebe”, naveo je Štrbac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: