Otvaranje samita 16+1: Srbija ima vodeću ulogu

Treći samit ministara transporta NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope biće svečano otvoren sutra, u utorak, u Palati Srbija u Beogradu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.10.2018.

19:13

Otvaranje samita 16+1: Srbija ima vodeću ulogu
Foto: Thinkstock

Na Samitu će potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, biti domaćin kineskom ministru transporta Li Sjaopengu i ministrima iz regiona.

Na otvaranju samita prisutnima će se obratiti gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenica gradonačelnika Pekinga Vang Hung, ministar rudarstva i energetike i nacionalni koordinator za saradnju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope Aleksandar Antić, predstavnik kineskog Sekretarijata za saradnju sa zemljama CIE iz Pekinga Li Juđe, potpredsednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović, ministar transporta NR Kine Li Sjaopeng, kao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Na ministarskom sastanku razgovaraće se ne samo o projektima koji se tiču Srbije, već o ukupnoj saradnji Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i njenom daljem razvoju, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Srbija je prepoznata kao jedan od najaktivnijih učesnika u okviru mehanizma saradnje 16+1 i zemlja koja ima vodeću ulogu u saradnji sa Kinom kad je reč o infrastrukturnim projektima.

Po završetku sastanka, predviđeno je da se medijima obrate potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, ministar transporta NR Kine Li Sjaopeng i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju.

U istom periodu kad i samit 16+1, u Beogradu se organizuje i Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u mehanizmu saradnje NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potpisano: "Kanabis legalan od ponedeljka"

Javna, politička i zakonodavna rasprava o legalizaciji kanabisa u Nemačkoj je trajala godinama. Sada je definitivno gotovo i više nema odlaganja: od 1. aprila građani će pod određenim uslovima moći da gaje, kupuju, prodaju i konzimuraju marihuanu.

9:31

29.3.2024.

20 h

Svet

Nemci, šta sad?

Brdo dugova Nemačke je prošle godine još poraslo, izračunala je Bundesbanka. Javni dug se, naime, uvećao za 62 milijarde evra, na 2,62 biliona.

14:41

29.3.2024.

15 h

Podeli: