"Davaćemo i veće subvencije - kvadrat i za 300 EUR"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će kvadrat stanova koje će država graditi za pripadnike snaga bezbednosti biti već po ceni od 300 evra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2018.

13:43

Foto: Tanjug/screenshot

Vučić je u obraćanju medijima kazao da će država posebno stimulisati subvencijama za kupovinu stanova za one pripadnike snaga bezbednosti van Beograda, Novog Sada i Niša.

"Davaćemo značajno niže cene u Prokuplju, Vranju, Požarevcu i mnogim drugim gradovima koji nisu Beograd, Novi Sad, Niš, posebno Beograd. Videćete, kvadrat će biti i za 300 i 350 evra", naveo je Vučić.

Vučić je najavio da će do 1. maja početi izgradnja stanova u sedam gradova Srbije u okviru prve faze u kojoj će biti izgrađeno 8.086 stambenih jedinica. Najpre će početi gradnja u Vranju i Nišu, u narednih mesec dana, a zatim do 1. maja i u Kraljevu, Kragujevcu a zatim kreće Novi Sad i Beograd. A biće kasnije i u Leskovcu, Čačku, Kruševcu, Valjevu, Prokuplju, Priboju i još nekim gradovima.

Vučić je kazao da su danas na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić definisana sva ključna pitanja oko stanogradnje za pripadnike službi bezbednosti a to su vojska, policija, BIA i Ministarstvo pravde i naveo da je prijavljenih za rešavanje stambenog pitanja ukupno 23.423.

U Vranju će biti izgrađeno 486 stanova, u Nišu 2.400, Novom Sadu 2.051, a u Beogradu 1.000 stanova, rekao je Vučić i dodao da je lokacija za Beograd izabrana.

"U Beogradu će biti 1.000 stanova u prvoj fazi, na jednoj izuzetnoj lokaciji u Zemunu, kod lakat krivine. Izvanredna lokacija, nisu pripadnici službi bezbednosti dobili nešto što je nižeg kvaliteta lokacije", navo je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: