Tek što je počelo grejanje - "proboj" na sistemu

Tek što je počelo daljinsko grejanje u Jagodini, došlo je do kvara, odnosno "proboja" toplovoda na relaciji Autobuska stanica - naselje Strelište.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2018.

11:57

Tek što je počelo grejanje -
Foto: Thinkstock

Ekipe Toplane su na terenu i traže mesto proboja, izjavila je Tanjugu direktorka "Toplana" Nadežda Purić Marković.

Purić Markovićeva je uverena da će građani Jagodine, oko 5.200 njih, koji su priključeni na daljinsko grejanje, ove zime, i pored početnih problema, "imati kvalitetno i stabilno grejanje, bez prekida".

Dok traje ovako lepo vreme, zbog jutarnjih niskih temparatura, Toplana će grejati svaki dan do 9 sati, a posle, kada spoljna temperatura bude iznad 12 sati, grejanje će biti prekinuto, istakla je Purić Markovićeva.

Ona je istakla da, poskupljenje grejanja nije planirano, ostaje cena od 98,06 dinara po kvadratnom metru, koja se nije menjala od 2015. godine, za korisnike koji grejanje plaćaju po kvadratnom metru.

Dugovanja su prilično velika, "Toplana duguje Srbijagasu za gas, a korisnici grejanja Toplani i to je tako godinama", napomenula je Purić Markovićeva.

Zbog visoke cene grejanju sa mreže se ove godine, na lični zahtev isklučilo 152 korisnika u Jagodini, za tri godine 512, istakla je Purić Markovićeva.

Uz stanove "Toplana" greje i administrativni centar grada, predškolske, školske i socijalne ustanove grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: