Bio direktor samo 5 dana pa podneo ostavku

Nakon 5 dana na funkciji direktora JP "Hipodrom Beograd", Risto Kostov podneo je neopozivu ostavku, te je na ovu funkciju vraćen prethodni direktor Veljko Rosić

Srbija

Izvor: B92

Petak, 12.10.2018.

08:58

Bio direktor samo 5 dana pa podneo ostavku
Foto: Thinkstock

Kostov je, kako piše Politika, ostavku podneo zbog ličnih razloga, a za list nije imao nikakav komentar.

Imenovan je za direktora JP "Hipodrom Beograd" 25. septembra, a počeo je da radi 1. oktobra.

Pre nego što je podneo ostavku, praktično nije ni preuzeo dužnost od svog prethodnika Rosića, te je parlament Beograda juče doneo odluku da Rosića vrati na poziciju direktora za narednih godinu dana.

Na prvu loptu, kako piše list, ostavka Kostova je svojevrsni presedan u zemlji gde se za direktorske fotelje otima, pa makar i u propalim preduzećima.

List podseća da JP "Hipodrom Beograd" nije profitabilno preduzeće i da već godinama tavori, te da bi ga grad Beograd "najradije udomio".

Neopoziva ostavka Kostova, navodi list, nije iznenađujuća, ako se zna da je on bio šesti rukovodilac u poslednjih 10 godina otkad je kompleks na Carevoj ćupriji prešao pod okrilje grada.

U ovom preduzeću, kako navode, mnogo toga ne štima da se i ljudi sa velikim ambicijama, za koje slovi Kostov, čim snime stanje okrenu i zahvale na saradnji, makar ona bila i petodnevna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: