SB: Srbija model drugima - kako izazov pretvoriti u priliku

Karla Gonzales Karvadžal pohvalila je rezultate Ministarstva istakavši da je Srbija model zemljama u regionu kako da se izazovi pretvore u prilike za napredak.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.10.2018.

19:57

SB: Srbija model drugima - kako izazov pretvoriti u priliku
(Foto: Thinkstock)

Ministarka građevinarstvaZorane Mihajlović razgovarala je sa šefom kancelarije SB u Srbiji Stivenom Ndegvom i novom direktorkom transportnog sektora ove organizacije Karlom Gonzales Karvadžal o daljoj saradnji Svetske banke i ministarstva, reformi „Puteva Srbije“, realizacije projekta rehabilitacije puteva i bezbednosti u saobraćaju.

Takođe, razgovarali su i o projektimaa koji treba da olakšaju regionalnu trgovinu i transport.

„Važne projekte realizujemo zajedno i srećni smo što vas imamo za partnere. Pored izgradnje Koridora 10, rehabilitacije putne mreže, reformi u sektoru građevinskih dozvola, od izuzetne važnosti su nam projekti olakšanja trgovine i transporta, u cilju uklanjanja nefizičkih barijera, kao i reforma preduzeća Putevi Srbije, zarad efikasnijeg poslovanja i jasnog definisanja obaveza i odgovornosti u što kvalitetnijem održavanju putne mreže“, istakla je Mihajlovićeva.

Karla Gonzales Karvadžal pohvalila je rezultate Ministarstva istakavši da je Srbija model zemljama u regionu kako da se izazovi pretvore u prilike za napredak.

„Obišli smo radove na Koridoru 10 i primetili odličan napredak, uprkos svim izazovima iz kojih smo svi puno naučili. Podržaćemo projekat olakšanja transporta i trgovine, u kom Srbija prednjači, jer to treba da bude prioritet celog regiona. Računajte na našu podršku i pomoć na putu Srbije ka EU“, rekla je Gonzales Karvadžal.

Na sastanku je bilo reči i o uključivanju rodne ravnopravnosti u sektor transporta i zajedničkoj saradnji u ovoj oblasti, navodi se u saopštenjuiz kabineta Mihajlovićeve.

Sagovornici su se saglasili da su žene važan deo ekonomskog razvoja svake zemlje, te da je neophodno uključiti ih u sve aspekte infratsrukture i transporta.

„Svetska banka pokreće Indeks ljudskog kapitala za koji je veoma važno uzimanje u obzir rodnog aspekta infrastrukture. Moramo omogućiti ženama veću mobilnost i pristup transportnom sektoru“, rekla je Gonzales Karvadžal.

Potpredsednica Vlade poklonila je novoj direktorki transportnog sektora Svetske banke pirotski ćilim koji su izradile žene sa sela u okviru inicijative „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim odručjima“, koju su pokrenuli Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Naled i Etnomreža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: