"Živ se pojedoh. To je ista struja, ljudi..."

Komentarišući kritike Fiskalnog saveta da je potrebno više ulaganja u javne investicijei, Aleksandar Vučić rekao je da se nikada više nije ulagalo u taj sektor

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
rade
rade

Dodao je međutim da je Savet "možda tu čak i upravu".

Na pitanje novinara kako komentariše izjave pojedinih analitičara da je dobro da se zapošsljavaju novi ljudi, ali da će zbog dolaska velikih trgovinskih lanaca poput Lidla mnogi ostati bez posla, Vučić je upitao:

"A, šta ja na to da kažem? Evo, i Fiskalni savet je dao sve najbolje ocene".

Govoreći o nedavnoj zamerci Fiskalnog saveta da je potrebno više ulagati u javne investicije, Vučić je rekao:

"Evo, kažu da treba više da se ulaže, da se manje povećavaju plate i penzije, a da se više ulaže u javne investicije. Mi nikada više nismo ulagali u kapitalne investicije, možda je Savet tu čak i u pravu", kazao je predsednik i pohvalio "oštrinu" Fiskalnog saveta.

Jedna od tema o kojoj je govorio Fiskalni savet je bila i tema zaštite životne sredine i ekologija, jer u tom sektoru može da se postigne značajan rast.

"Može, ali ja se živ pojedoh da vam iskreno kažem kada radimo fid in tarife".

Objašnjava da, kada se iz Kolubare iz Kostolca dobije ugalj, Srbija "napravi cenu" struje koja je najjeftinija u Evropi - 4,5 evrocenti po kilovatu.

Zatim, navodi, Srbija zbog evropskih regulativa mora da se obaveže da plati devet evrocenti po kilovatu.

"Živ se pojedoh. To je ista struja, ljudi, kilovat struje je kilovat struje, a mi moramo duplo više da platimo".

Kaže da je srećan zbog izgradnje vetrogeneratora u Banatu, ali ukazuje da je "to mnogo, mnogo, skupo plaćeno".

"Ako sve tako u tim okvirima treba toliko skupo da platimo, srećan sam što nisam u vladi i što mogu samo da gledam sa strane, da vam iskreno kažem, ja sam za ovakve stvari, za fabrike za zapošljavanje ljudi, za borbu za budućnost, za nova radna mesta".

Podseća da je na otvaranju Lidla video mnogo mladih majki i devojaka, koje su dobile posao....

"I da se ne radujem za 1.600 novozaposlenih? Kako da se ne radujem? Kako da se ne radujem za pet hiljada ljudi ovde? Živim za ovo, radim za ovo", rekao je Vučić.

Kaže da je mnogo toga prethodilo da bi se ovakva fabrika otvorila, od obilaženja helikopterom terena i traženje pogodne lokacije, do dobijanja dozola na vreme...

"Vi mislite to tako palo s neba, došla fabrika... Pa što nije došla 20 godina, što nije došla 30 godina...Pa nije, to je ozbiljan i težak posao", rekao je Vučić.

strana 1 od 263 idi na stranu