"Poslednji rok za izgradnju BG metroa jeste 2027."

Beograd -- Glavni gradski urbanista Milutin Folić ukazao je da poslednji rok za izgradnju prve linije metroa prema planu jeste 2027. godina.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je rok za izgradnju prve linije metroa navodno pomeren na 2027. godinu što, prema njegovim rečima, znači da je naprednjačka vlast u prestonici "grubo varala" građane obećanjem da će prva linija biti gotova 2022.

"Zapanjen sam koliko je odbornik Skupštine grada Beograda Nikola Jovanović površan i koliko ništa ne zna. A, kako bi i znao, kada je pre samo nekoliko meseci promašio zgradu Skupštine grada i tražio mesto gde se održava sednica na pogrešnom mestu", istakao je Folić.

On je rekao da želi da obavesti "površnu neznalicu Jovanovića" da je poslednji rok za izgradnju prve linije metroa je 2027. godine, jer do tada Beograd saobraćajno više ne može da izdrži bez metroa zbog povećanog broja putnika i stanovnika.

"To znači da Beograd saobraćajno ne može normalno da funkcioniše bez metroa posle 2027. godine i zato je ta godina pomenuta. Metro će se graditi prema planu. Gradnja će početi do kraja 2020. godine. Neznalica Jovanović ako želi može i da čeka do 2027. da počne da koristi metro. Njemu nije ni potreban. On i njegov šef Jeremić imaju dovoljno novca iz Katara i Hong Konga pa ne izlaze iz skupih kola", naglasio je Folić.

On je istakao da će ova vlast da izgradi metro za razliku od Dragana Đilasa i Vuka Jeremića koji su gradjanima Beograda obećavali metro i 2007, i 2008, i 2009. i 2012. godine.

"Ništa nisu uradili. Zato sada neka ćute", poručio je Folić.

strana 1 od 263 idi na stranu