Obilaznica oko BG: Kao na filmovima, do sada neviđen poduhvat VIDEO

Kod Ostružnice se radi obilazinica, a sada je u toku najzahtevniji zahvat izgradnje dela mosta tj leve trake auto-puta.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 02.10.2018.

10:13

Obilaznica oko BG: Kao na filmovima, do sada neviđen poduhvat VIDEO
Foto: Screenshot/Prva

A kako izgleda izgradnja mosta na licu mesta, koji će biti brod i postati most.

"Ovo je kritična faza montaže, ovde su 3 buduća plovila koja su sada mostovska konstrukcija. U ovom trenutku na prvom komadu se deo mostovske konstrukcije pretvara u plovilo, što znači da se kao u filmovima postavljaju komore i sve ono što treba da obezbedi plovnost ovakvog atipičnog objekta", objašnjavaju Dragan Jocić iz Puteva Srbije.

A Dragan pojašnjava koliko treba da most postane plovilo koje će se prevesti do Ostružnice?

"Najviše mesec dana, a za interne i inženjerske potrebe će se izvršiti testiranja koja će biti nauk i za neke duže segmente koje ćemo koristiti. Dakle za 30 dana ova konstrukcija postaje plovilo."

Ovo je najteži potez u Evropi, a ovakvo se još nikada nije radilo - mostovska konstrukcija postaje plovilo, plovilo postaje mostovska konstrukcija i onda vozila mogu preko novog mosta i auto-puta.

Na pitanje kada će sve biti gotovo i kada će most biti spreman za vozila, Jocić kaže da je rok krajem maja sledeće godine.

A evo kako ova konstrukcija postaje plovilo i kako će stići do Ostružnice:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: