U fabrikama našli posao, ali i ljubav

U matičnoj službi u Nišu procenjuju da će ove godine biti 10 odsto brakova više u odnosu na prošlu godinu, a razlog je, veruju, i veća zaposlenost u tom gradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Filip Krainčić
Foto: Tanjug/Filip Krainčić

Hemina Pejović, niška matičarka, kaže za Tanjug da je prošle godine u Nišu sklopljeno 1.599 brakova, a do 27. septembra ove godine 1.217.

S obzirom da sledi oktobar, mesec u kome tradicionalno ima više venčanja, a u prilog tome govori i broj zakazanih, veruje da će do kraja godine biti za 120, odnosno 130 sklopljenih brakova više nego prošle godine.

“Kada dolaze kod mene, pošto je meni obaveza da pitam gde rade i šta rade, vidim da deca sve više rade u novootvrenim fabrikama. Upoznaju se tamo, zabavljaju se, venčavaju. Uglavnom je reč o mladima”, rekla je Pejović.

Podseća se da je slično bilo u vreme kada je u Nišu radila Elektronska industrija, u kojoj je radilo i 20.000 ljudi. Prema njenim rečima, prošle godine u Nišu je rođeno 4.181 dete, a do juče je rođeno 3.026 deteta. Ona očekuje da će zbog većeg broja sklopljenih brakova, i broj novorođenčadi biti veći.

Na pitanje da li misli da je u tom gradu na jugu Srbije situacija danas bolja nego prethodnih godina zbog velikog broja investicija, Pejović kaže da se, ako se gledaju sklopljeni brakovi i rođena deca, ide na bolje.

strana 1 od 248 idi na stranu