Vizer briše let iz Niša: Ne igrajte se, Rajaner neprijatan

Beograd -- Prvi avion kompanije Vizer uz vodene topove dočekan je na Niškom aerodromu Konstantin veliki, 25. juna 2015. godine.

Izvor: B92, prva
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Nakon nešto više od tri godine ova avio kompanija donela je odluku da ukine letove za Malme. I to ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o liniji koja i danas beleži veliki broj putnika u oba pravca.

Od 7. januara na Malme iz Niša možete zaboraviti jer je ova vest potvrđena od rukovodstva aerodroma.

Ni građanima nije jasno zašto je ukinuta linija čija je popunjenost bila i 85 odsto. Kažu da su im sada alternative aerodromi u Beogradu, Sarajevu i Tuzli.

Na aerodromu Konstantin Veliki kažu da avio kompanije mogu menjati svoje destinacije, ukidati i uvoditi nove linije.

Napominju da osim Malmea sve linije ostaju redovne, a počela je prodaja karata i za letnju sezonu 2019.

Da li će aerodromske takse poskupeti, što je preporuka nadležnog Minisitarstva, na aerodromu nisu ni potvrdili niti demantovali.

" Šta bi bilo kad bi bilo, ugovori su važeći i biće nepromenljiva kategorija", kaže Ivanka Stanisavljević, PR niškog aerodroma.

Ipak, čovek koga mnogi smatraju za jednu od najzaslužnijih osoba za razvoj aerodorma u Nišu izražava sumnju da će kompanije ostati ukoliko dođe do promena taksi ili menjanja uslova pri kome su ugovori potpisani.

"To su ozbiljne avio-kompanije, ne bi trebali da se igraju sa njima. Rajaner zna da bude vrlo neprijatan kada dodđe do menjanja uslova", kaže Bivši direktor RRA "Jug". Bojan Avramović.

Malme ispada sa spiska letova iz Niša već 7. januara. Urednik portala Fly From Niš, Aleksandar Đorđević, smatra da ukidanje ove linije jeste poslovna politika avio kompanije, budući da Niš nije jedini koji je ostao bez ove linije. Oni podsećaju da 17. novembra upravo WizzAir uvodi novu liniju za Beč.

Vesti

strana 1 od 248 idi na stranu