"Važan dan - prvi korak ka BG metrou"

Verujem da će početak gradnje beogradskog metroa početi do 2020. godine, rekao je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2018.

14:13

(Foto: Thinkstock, ilustracija)

"Danas je prvi korak ka tome, a to je osnivanje novog preduzeća "Metro Beograd“, rekao je on gostujući u Vestima TV Prva.

Skupština Beograda prihvatila je da se u dnevni red uvrsti predlog odborničke grupe Srpske napredne stranke o osudi govora mržnje odbornika i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Željka Veselinovića.

Skupština grada će raspravljati o izmenama Regionalnog prostornog plana Beograda i raspodeli dobiti koju su zaradila javna preduzeća čiji je osnivač grad. Biće imenovani i direktori i vršioci dužnosti u jednom broju javnih preduzeća, a dodata je i ova tačka dnevnog reda po hitnom postupku, odnosno osnivanje "Metro Beograd“.

Nikodijević dodaje da je to izuzetno važna odluka za Grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: