"Promeniće nam se životi, a pre svega način na koji radimo" VIDEO

Digitalizacija će promentii živote, a onda, pre svega način poslovanja, kaže Nemanja Žilović, jedan od osnivača Incijative Digitalna Srbija.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2018.

10:16

(Foto: Thinkstock)

To udruženje pokrenulo je nacionalnu kampanju za digitalnu transformaciju društva pod nazivom "Budimo pametni“, a Žilović je, gostutujući u Jutarnjem programu TV Prva rekao da je cilj kampanje da se podigne svest u društvu i da zajedno pođemo ka četvrtvoj digitalnoj revoluciji.

"Sve se menja. Proces digitalizacije promeniće nam živote, i način poslovanja pre svega“, rekao je.

Dodaje da je trenutno fokus na obrazovanju.

Kada je reč o poslovima budućnosti, Žulović navodi kao primer sektor prodaje koji će se neminovno promeniti.

"Vi fizički više nećete morati da kupujete proizvode u prodavnici. Dalje, prodaja će se menjati. Nova tehnologija će dovesti do toga da neke stvari uradimo brže i lakše“, kaže on.

Ističe da je u procesu digitalizacije najvažnije naći balans.

"Zavisi i od toga kako gledate na računar. Morate da učite o tome šta se sve menja u svetu. Ne treba prestati čitati knjige, daleko od toga, ali knjigu isto možete da čitate na računaru. Treba naći balans“, kaže Žulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: