Stefanović: Zapošljavanje u MUP-u se nastavlja

Po planu Direkcije policije, planirano je da se do kraja narednog septembra ukupno zaposli 2.000 policajaca i određen broj oficirsko-starešinskog kadra

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.09.2018.

18:40

Stefanović: Zapošljavanje u MUP-u se nastavlja
(Foto: Thinkstock)

To je ranije izjavio ministar spoljnih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, nakon potpisivanja ugovora sa kompanijom "Telekom Srbija", podsetio da je pre nekoliko dana zaposleno 136 pripadnika Centra za osnovnu obuku i da će proces zapošljavanja policajaca nakon završetka tog centra biti nastavljen.

"Zaposlena je 15. klasa, tako će biti i sa svakom sledećom. U planu je 16. koja je započela školovanje, pa 17, 18. i 19. koja će završiti obuku do kraja narednog septembra ili oktobra i direktno biti primljena na posao", rekao je Stefanović.

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog toga što interesovanje za policiju raste, što raste broj prijava čak i u onim sredinama u kojima ga tradicionalno nije bilo.

"Insistiramo na visokim kriterijumima, obuka je rigorozna kako bi ljudi koji je završe mogli da se uključe i rade u najboljem intreresu građana", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: