"Radi se na tome da se penzija približi prosečnoj plati"

Ministar za rad Zoran Ðorđević izjavio je da vlada radi na približavanju penzija minimalnoj potrošačkoj korpi, odnosno prosečnoj plati u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.09.2018.

17:42

(Foto: Thinkstock)

Na komentare opozicije da izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju ne garantuju da će penzije da rastu, Ðorđević je rekao da garancije ne postoje i da je i u "njihovo vreme 2000-tih je bilo zamrzavanje penzija".

"Zakon je podložan promenama, ali smo mi odgovornom politikom pokazali da penzije mogu da rastu i one će biti veće od 8,8 do 13, 2 odsto veće i to važi za sve penzionere. Naravno da reč sa naše strane postoji. Mi smo zahvalni penzionerima što su imali strpljenja do sada", rekao je Ðorđević u Skupštini Srbije.

Ministar je naveo da mogućnost za povećanje penzija daju ekonomski rezultati, navodeći da je bolja naplata prihoda, dok suficit iznosi 8,3 milijarde dinara.

"Planirali smo dotaciju iz budžeta za penzije od 185 milijardi, a sada smanjujemo na 178 milijardi. Manje povlačimo iz budžeta, a vraćamo penzije na staro i povećavamo ih. To vam govori o rezultatima", rekao je Ðorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: