"Unapređujemo saradnju sa kineskom privredom, BG-u je prioritet..."

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je delegaciju Državne kompanije za nadzor imovine i upravni odbor kineske provincije Ðengsi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.09.2018.

16:51

(Foto: Thinkstock)

S njima je razgovarao o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblastima industrije, inovativnih tehnologija, obrazovanja.

Razgovarali su i o potencijalnoj razmeni mladih naučnika. Sastanku je prisustvovao i član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što tako ugledno preduzeće sa iskustvom poslovanja od šest decenija želi da unapređuje i širi poslovanje u našoj zemlji, saopštio je Beoinfo.

"Saradnja sa Kinom u našoj zemlji je sve naprednija i njihove kompanije su dobrodošle u Srbiju i Beograd. Jedan od prioriteta Grada Beograda je razvoj industrijske zone u prigradskim delovim prestonice, a želja nam je da se naša dva naroda što više povezuju u oblastima nauke, inovativnih tehnologija, obrazovanja i industrije", rekao je Radojičić.

Dobro je čuti primere dobre prakse poslovanja jer je i nama cilj da napredujemo u mnogim oblastima i postanemo bolje i uspešnije društvo, naglasio je Radojičić.

Ovo preduzeće posluje u deset kineskih provincija i osim proizvodnje eksplozivnih materijala, u svom programu poslovanja je objedinilo veliki broj srodnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: