"Jasno je - ko ne plati porez, sledi prinudna naplata" VIDEO

Poreska uprava je najranjiviji deo državne administracije i deo od koga zavisi budžet.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 23.09.2018.

10:27

Screenshot/Prva

Zato su Vlada Švajcarske, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministarstvo finansija pokrenuli projekat "Reforma poreza na imovinu", sa ciljem da konačno uvedu red u tu oblast.

I ranije je bilo pokušaja da se poreska uprava reformiše, ipak to nikada nije do kraja izvedeno. Gost Jutarnjeg programa TV Prva Aleksander Grunauer ipak misli da ima pomaka, posebno kada je reč o naplati poreza na imovinu.

"Ne možemo sami sve, kao zajednica moramo zajedno da finansiramo ono što ne možemo sami, a jedan od načina je porez na imovinu“, kaže on.

Prema njegovim rečima, pozitivno je što su lokalne samouprave prepoznale potrebu da prikupe taj novac i da se već vidi efekat.

"Jasno je da svako mora da plati porez, ili sledi prinudna naplata“, podseća Grunauer.

Kada je reč o samom projektu, on dodaje da će lokalne samouprave odlučivati u šta će se investirati novac, a da je praksa pokazala da to obično bude infrastruktura.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: