Dogovoreno: Firmi koju odredi Vlada Srbije pola "Orla"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je dogovoreno da firma koju odredi Vlada Srbije dobije 50 odsto vlasništva kompanije u Bijeljini "Orao".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.09.2018.

08:56

Dogovoreno: Firmi koju odredi Vlada Srbije pola
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Reč je o fabrici za proizvodnju i remont a Dodik ocenjuje da je to pokušaj da se obezbedi sigurnost posla.

Dodik i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin su posetili kompaniju "Orao", saopštilo je u Begradu Ministarstvo odbrane Srbije.

Vulin je ocenio da je to preduzeće strateški važno za razvoj vazduhoplovstva u Srbiji.
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
"Upravo zbog toga i ove godine smo u poslove s 'Orlom' uložili nešto više od tri miliona evra i kompanija može da računa u narednih pet godina da obim saradnje neće padati ispod toga. Za nas je 'Orao' veoma bitan, baš kao što je i Republika Srpska beskrajno bitna za Srbiju", rekao je Vulin.

Dodik je ocenio da je Srbija najvažnija zemlja za regionalnu stabilnost i da je na čelu sa Aleksandrom Vučićem rekla da je "spremna da brani svoju slobodu svog naroda u celini".
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
"Mi smo pročitali da to znači i našeg prostora. Zato možemo zajedno da ulazimo u vlasničke i poslovne odnose. Tu najveći doprinos daje ministar odbrane Aleksandar Vulin i nadam se da ćemo brzo rešiti sve po tom pitanju", rekao je Dodik.

Direktor "Orla" Milan Prica je rekao da je "cilj današnje posete bilo proširenje saradnje i ulaganje u fabriku", i da je zadovoljan ishodom.

Kompanija "Orao" A.D. za remont i proizvodnju u Bijeljini bavi se delatnošću u okviru vazduhoplovstva. Osim važnog partnerstva s Republikom Srbijom, "Orao" između ostalog izvozi motore na indijsko, englesko i italijansko tržište.
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: