Ovo je prvi leteći auto i Kinezi su ga već napravili VIDEO

Informacija koja ovih dana stiže iz Kine da ta zemlja radi na letećim automobilima, pobudila je veliku pažnju srpske javnosti.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2018.

12:17

Ovo je prvi leteći auto i Kinezi su ga već napravili VIDEO
Foto: Youtube, screenshot

Što zbog ideje da će čovečanstvo konačno "poleteti" u svojim automobilima a mnogo više zbog navoda predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u razgovorima sa kineskim zvaničnicima tražio način da Srbija u nekom vidu bude deo tog projekta.

Iako za naše prostore zvuči zaista futuristički, kompanija u kineskom vlasništvu Terafuđa (Terrafugia) najavljuje da će njihov prvi leteći automobile početi da se prodaje 2019. godine.

Završna verzija ovog vozila ima neka korisna unapređenja, a zahvaljujući preuzimanju od strane kompanije Džili, vlasnika evropske automobilske kompanije Volvo, u projektu letećeg automobila došlo je do znatnog napretka.

Nakon godina razvoja, Terafuđa je najavila da će prvi model njihovog letećeg automobila početi da se prodaje negde tokom 2019. godine.

Koja će mu biti cena, međutim, još se ne zna.

Spekuliše se da će automobil biti na hibridni pogon. Takođe, biće opremljen unapređenijim po pitanju bezbednosti litijum-jonskim baterijama, dok će unutrašnjost odisati sportskom elegancijom sa unapređenim sedištima i interaktivnim interfejsom.

Biće opremljen i sigurnijim pojasevima i vazdušnim jastucima.

Ipak, mnogi detalji su još pod velom tajne.

Pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: