Beograd dobija "čuveni most" - preko Dunava prema Pančevu

Od 11 ugovora koji će biti potpisani u Kini, dva su veoma važna za Beograd, kaže Goran Vesić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2018.

13:48

Beograd dobija
(Foto: Thinkstock)

A to su, kako kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, finansiranje obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka i investicija u Ikarbus.

"Ta obilaznica je veoma važna za Beograd. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče najavio da su počeli razgovori o sektoru C na obilaznicu, a to je čuveni most preko Dunava koji ide od Vinče prema Pančevu. Onda ćemo imati potpunu obilaznicu", naglasio je Vesić.

Potpisivanje ugovora za Ikarbus u Kini znači novi život za fabriku autobusa, a Vesić naglašava da će grad do kraja godine kupiti 80 novih električnih autobusa.

"Oni jesu skuplji, ali se isplate za četiri godine. Ikarbus je bila dobra fabrika, ali je preživljavala na osnovu toga što je Beograd kupovao autobuse. Ona će sada biti fabrika koja će izvoziti autobuse", pojasnio je on za TV Pink.

Kako kaže, u Kini se pokazalo koliko je važno to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima dobre lične kontakte u međunarodnoj zajednici i što se trudi da se Srbija razvija ravnomerno.

Vesić je čestitao Zrenjaninu i Boru, koji su dobili dve velike investicije od 1,1 milijarde dolara, odnosno 1,4 milijarde dolara.

"To je dokaz da se vodi takva politika da se pokušava ravnomerno razvijanje svih delova Srbije", naglasio je on i dodao da se završavaju pregovori o industrijskoj zoni u Borči na više od 300 hektara.

Dodaje da je potpisivanje ugovora u Kini velika pobeda Srbije i dokaz da Srbija napreduje i da će se ostvariti ono što je predsednik Vučić najavio da će Srbija imati najbrži privredni rast u Evropi. On se osvrnuo i na nedavno potpisan ugovor o PKB-u, kada je Dragan Đilas izdao saopštenje i, kako kaže, zapretio investitorima koji potpisuju ugovore sa vladom Aleksandra Vučića da će ih on raskidati.

"To nema nigde na svetu. Zamislite da je Vučić raskidao ugovore koji su potpisani pre 2012. godine. Na šta bi to ličilo. To nije politika, već direktno radite da otmete ljudima radna mesta", zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: