Stari 30 godina, kredit za nove kipere

Veće grada Niša dalo je saglasnost Javnom komunalnom preduzeću "Mediana" da podigne kredit od 1,3 miliona evra, odnosno 150 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 14.09.2018.

14:56

Stari 30 godina, kredit za nove kipere
Foto: Thinkstock

Novac će biti namenjen za nabavku pet auto-smećara, isto toliko kamiona kipera i četiri auto-čistilice.

Direktor tog preduzeća Dragoslav Pavlović rekao je da će investicioni kredit za nabavku nove mehanizacije biti otplaćen za tri godine i to parama koje će gradu uplaćivati "Mediana" na osnovu izmirenja starog duga.

"Grad duguje 'Mediani' nešto više od 400 miliona dinara. Sporazumom koji smo zaključili početkom godine predviđeno je da grad taj dug isplati u roku od pet godina, u jednakim godišnjim iznosima. Taj novac delom će biti iskorišćen za otplatu investicionog kredita", rekao je Pavlović.

On je kazao da će nabavka novih kamiona i auto-čistilica omogućiti "Mediani" da unapredi svoje usluge, ali i da smanjiti troškove održavanja postojećeg voznog parka koji sada godišnje iznose 80 miliona dinara.

"Održavanje svake ponaosob auto-čistilice godišnje iznosi od dva do četiri miliona. Nedavno smo popravku jedne auto čistilice platili 520.000 dinara. Troškovi njihovog održavanja su ogromni jer im je prosečna starost 12 godina, a njihov radni vek se kreće od sedam do osam godina", istakao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, nabavka tri velike i jedne male auto-čistilice, omogućiće "Mediani" da rashoduje stare čistilice i da poveća teritoriju grada koju čisti.

Pavlović je ukazao da će nabavkom novih auto-smećara biti zamenjeni stari koji su stari 25 i 30 godina, kao i da novi kiperi znače više kamiona na niškim ulicama koji tokom zime čiste sneg, jer ih "Mediana" sada ima samo pet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: